Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădirile dezafectate, un adevărat pericol. Două imobile au ars doar în această noapte în județul Bihor

ro

09 Aug, 2023 10:21 746 Marime text
Incendiu în Oradea. Sursă foto: ISU Bihor
 
  • Conform ISU Bihor, aseară, pe 8 august 2023, o clădire dezafectată din Oradea a izbucnit în flăcări. Au ars 250kg de deșeuri textile și piese de mobilier.
  • Ulterior, în această dimineață, pe 9 august 2023, a luat foc un subsol al unei clădiri dezafectate din Băile Felix, județul Bihor. Cauza incendiului, conform sursei, ar fi fost fumatul.
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Bihor, marți, 8 august 2023, pompierii din Oradea au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată, de pe strada Bihorului din Oradea.
 
Pentru gestionarea evenimentului, sesizat prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 23:00, au fost mobilizate imediat, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea cu două autospeciale de stingere și un echipaj de pompieri paramedici cu ambulanța SMURD a subunității, precizează sergent major Alina Butaci.
 
Echipajele de pompieri au stins cu operativitate focarele de incendiu și au verificat toate încăperile construcției, pentru a se asigura că nu există eventuale victime.
 
În urma evenimentului, provocat cel mai probabil de fumatul în loc nepermis, au ars aproximativ 250 kg deșeuri textile și piese de mobilier, precum și aproximativ 14 metri pătrați de acoperiș.
 
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
 
Pompierii militari din Oradea au acționat în dimineața zilei de miercuri, 9 august 2023, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza fumatului, la subsolul unei clădiri dezafectate din Băile Felix.
 
Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana“ al județului Bihor, în dimineața zilei de 09 august 2023, în jurul orei 08:00, moment în care, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizate operativ, trei echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri 1 Mai, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.
 
Ajunși la locul intervenției în câteva minute de la primirea apelului, pompierii militari au procedat simultan la stingerea incendiului și la verificarea încăperii pentru salvarea eventualelor victime.
 
Din nou, nu au existat persoane rănite.
 
Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, fumatul, mai precizează sursa citată.

Incendiu în Băile Felix. Sursă foto: ISU Bihor

Citește și:

Pericol de explozie la Oradea! O bombă de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial găsită pe o stradă din municipiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii