Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecţia de istorie, la Valu lui Traian

ro

21 Oct, 2012 21:05 1833 Marime text
 
Sâmbătă, 20 octombrie 2012, un grup de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic Decebal din Constanța, coordonat de prof dr. Marian Vicol, au participat la o excursie tematică  organizată în zona sit-ului arheologic Valu lui Traian. Activitatea respectivă este circumscrisă șirului de acțiuni dedicate sărbătoririi la 25 octombrie a  Zilei Armatei României.
Participanții au aflat o serie de elemente noi despre acest sit arheologic, despre modalitățile de cercetare și despre faptul că Valul lui Traian ar trebui valorificat turistic și introdus în circuitul mondial alături de Valul lui Hadrian și al lui Antonius Pius.
Cu aceeași ocazie, domnul maior Sergiu Dincă, tatăl unui elev al liceului, participant la excursie, a prezentat faptele de arme săvârșite de militarii dobrogeni în timpul celui de-al doilea război mondial, arătând că la 25 octombrie 1944 militarii Diviziei a 9-a Infanterie au degajat, la Carei, ultima brazdă de pământ românesc aflată sub ocupația hortistă, încununând astfel lupta și jertfa zecilor de mii de combatanți pentru eliberarea Ardealului.
Totodată, elevilor le-a fost adresată invitația de a vizita Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” filiala Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii