Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tragedia din Valencia, semnal de alarmă pentru constructorii din întreaga lume

ro

25 Feb, 2024 17:00 1227 Marime text
  • Tragedia din Valencia ar trebui să fie o lecție dură pe care orice investitor ar trebui să o privească cu ochi limpezi, căci oricare din ei ar putea să fie în situația respectivă
 
Nu îmi pot scoate din cap imaginea imobilului din Valencia care a fost cuprins de flăcări recent, unde mai multe persoane, inclusiv copii, și-au pierdut viața, și multe alte persoane s-au pierdut în incendiu, fiind încă în curs de căutare de autoritățile spaniole.
 
Citeam, totodată, ce povesteau specialiștii din Spania cu privire la panotajul blocului, care nu mai este folosit așa mult de actualii constructori fiind un material ușor inflamabil. O clădire cu sute de apartamente a ars ca o torță, după ce incendiul a pornit la un etaj din bloc. În câteva minute acesta s-a întins pe întreaga suprafață a clădirii, iar imaginile de după sunt rupte dintr-un film de groază.
 
De asta, este foarte important la blocurile noi construite să ne uităm de două ori pe ce materiale au fost folosite pentru a ne putea pune capul liniștiți pe pernă. Totodată, cei care investesc trebuie să se gândească de două ori înainte să aleagă varianta mai ieftină, pentru că mâinile bogate, dar pline de sânge nu fac echipă bună, în final.
 
Tragedia din Valencia ar trebui să fie o lecție dură pe care orice investitor ar trebui să o privească cu ochi limpezi, căci oricare din ei ar putea să fie în situația respectivă, în momentul în care aleg materiale inflamabile pentru fațada unui imobil, sau, în fine, orice alt material de proastă calitate care să fie utilizat în construirea blocului.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.



 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Incendiu Valencia. Administratorul clădirii este o româncă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii