Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecție despre bani și bănci pentru copiii de la centrele de plasament din Constanța (FOTO)

ro

12 Oct, 2023 17:08 837 Marime text
Sursă foto: Sucursala BNR Constanța
  • Sucursala regională Constanța a Băncii Naționale a României, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a derulat în zilele de 10 și 12 octombrie 2023 activități de educație financiară cu copiii din centrele de plasament „Antonio” și „Micul Rotterdam” din Constanța.
 
Sucursala regională Constanța a Băncii Naționale a României, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a derulat în zilele de 10 și 12 octombrie 2023 activități de educație financiară cu copiii din centrele de plasament „Antonio” și „Micul Rotterdam” din Constanța, transmite un comunicat din partea Sucursalei BNR Constanța.
 
La sediul din Piața Ovidiu, 25 de elevi din ciclul primar și 25 de elevi din ciclul gimnazial au participat la prezentări pe teme precum: istoria banilor și a monedei naționale, elemente de siguranță ale bancnotelor, economisire, distincția dintre nevoi și dorințe și au vizionat filme educaționale din seria „Educație financiară cu Ana și Radu” lansate de Banca Națională a României. 
 
De asemenea, copiii au vizitat „ZooMonetar - fauna lumii pe bancnote și monede”, expoziție itinerantă a BNR care s-a adresat participanților la proiectele BNR dedicate educației financiare. Vizita a prilejuit o „călătorie” în jurul lumii, prin intermediul faunei reprezentate pe bancnotele și monedele mai multor țări, îmbinând caracterul educațional cu divertismentul cultural. Peste 100 de specii și subspecii din fauna lumii au putut fi admirate pe cele 250 de însemne monetare expuse - de la monede din Antichitate, Evul Mediu și Epoca Modernă, emise în 18 state, regate și imperii, până la bancnote moderne din 59 de țări și teritorii de pe 6 continente.
 
Participanții s-au bucurat de timpul petrecut împreună și ne-au împărtășit impresiile lor:
  • „O experiență unică! Am aflat, de exemplu, de unde vine expresia „Nu valorează nici două parale“, pe care am tot auzit-o.”
  • „M-a surprins cât de bine sunt păstrate monedele, mai ales cele vechi.”
  • „Am venit la BNR cu un bagaj mic de informații legate de educația financiară, iar acum plec cu unul care dă pe afară!”
 
Expoziția „ZooMonetar”, găzduită timp de un an de Sucursala regională Constanța, a atras 3.100 de vizitatori, dintre care la tururile ghidate au participat 2.440 de elevi, studenți și cadre didactice din județele Constanța și Călărași. De asemenea, în perioada 27-28 aprilie 2023, aceasta a fost vizitată de 670 de persoane în cadrul evenimentului „Zilele Porților Deschise la BNR”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Un set de monetărie, lansat cu prilejul aniversării a „175 de ani de la adoptarea tricolorului“ (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii