Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:51 29 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Lazăr Iordache își exprima temerile că DNA l-a înregistrat - „Bă, ne-o fi filmat că am dat plicul?“

ro

23 Aug, 2016 17:41 1317 Marime text
Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, își exprima teama că DNA l-a filmat în momentul remiterii plicului cu bani, în cadrul întâlnirilor în scopul intervențiilor pentru alocările bugetare către cele două spitale.
 
Informația apare în referatul procurorilor DNA prin care se cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Lazăr Iordache, reținut pentru dare de mită și cumpărare de influență.

„Cu această ocazie, Iordache Lazăr își exprimă temerile că DNA să îl fi filmat în momentul remiterii plicului cu bani ('Bă, ne-o fi filmat că am dat plicul?'). Inculpatul se interesează dacă s-a emis ordinul cu alocările bugetare către cele două spitale, martorul răspunzându-i că, având în vedere că nu a fost numit un nou ministru al Sănătății ca urmare a demiterii fostului ministru (...), nu are cine să semneze ordinul. Inculpatul îl asigură pe martor că persoanele cu care lucrează sunt de încredere și îi promite că și în viitor vor colabora la fel. Totodată, inculpatul i-a solicitat (...) să-și exercite influența pe lângă un funcționar din cadrul MS, pe nume (...) , jurist, să-l ajute cu un proiect de separare a compartimentului în care își desfășoară activitatea din cadrul ANMDM, pentru a avea o autonomie mai mare“, se arată în referat.

UPDATE:
Tribunalul București a admis astăzi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Lazăr Iordache, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii