Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru de „Da“ la „Românii au talent“ pentru luptătorii de la Tae Chun Do Constanța! Zinat Rahravan, micuța cu codițe, a fost adorabilă (galerie foto + video)

ro

04 May, 2020 00:00 6020 Marime text
Școala de Tae Chun Do de la Constanța a fost reprezentată din nou la show-ul TV de la Pro TV „Românii au talent“. Dacă, anul trecut, Lazăr Iordache, cel care predă pe litoral această artă marţială bazată pe autoapărare, şi-a etalat în cadrul emisiunii incredibilele sale abilităţi (printre altele, bătând cuie cu capul și cu mâna), acum el a fost însoțit la show de nouă dintre tinerii săi elevi, atât băieți, cât și fete.

E vorba de gemenii Zinat și Rafael  Rahravan (în vârstă de șase ani și jumătate), Saad Khoury, Daria Băncilă, Rareș Băncilă, Valentin Stanciu, Radu Tumbea, Radu Crăciun și Ștefan Focșa. Grupul Tae Chun Do a susținut o demonstrație de arte marțiale, bazată pe un scenariu de autoapărare, iar maestrul Iordache și câțiva dintre sportivi le-au arătat celor prezenți, printre altele, și spectaculoase spargeri de diferite obiecte. Publicul și cei patru jurați (Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre și Florin Călinescu) au apreciat în mod deosebit programul sportivilor de la Constanța, care au primit patru de „Da“, mergând astfel în faza următoare a show-ului. 

A spart cu cotul cinci borduri de beton


Lazăr Iordache nu a avutrețineri în evoluția sa, deși, în 2018, el a suferit un accident la mâna dreaptă, în urma căruia nici acum nu și-a revenit complet. Expertul în arte marțiale a spart cu cotul cinci borduri de beton, a rupt un băț cu care s-a lovit în cap, iar apoi cu piciorul - două bețe legate. Tot cu piciorul a luat gâtul la două sticle puse una lângă alta și a spart două țigle, după cum a făcut și o demonstrație cu Nunchaku. Măiestria în spargeri și-au dovedit-o și câțiva dintre elevii săi.

„Aveți grjă la cioburi!“


Pe parcursul acestor probe, din rândul juraților și al publicului au răzbătut murmure de admirație. „Nu cred că și-o dă de cap“ (Andra, când Lazăr Iordache se pregătea să se lovească cu bățul în cap), „Le desface capacul sau ce?“, iar apoi „Aveți grijă la cioburi!“ (Mihai Petre, la numărul cu sticlele). „Suntem de la școala de Tae Chun Do din Constanța. Tae Chun Do este o artă marțială bazată pe autoapărare, forță, viteză și concentrare“, a spus Lazăr Iordache.

„Doamne, cât e de scumpă!“


Sprințară și spontană, micuța cu codițe Zinat intrase deja în atenția juraților, care o sorbeau din ochi. Dialogul cu ea, care a urmat, a arătat o fetiță spontană, ageră la minte și adorabilă.

Mihai Petre: „Am observat forță viteză și concentrare mai ales la cea mică. Ea comunică deja cu Andra (n.r. Zinat făcea semnul OK, dar făcea și cu ochiul spre public). Presupun că ești cea mai mică din grupă. Cum te cheamă?“
Zinat: „Mă cheamă Zinat și nu sunt eu cea mai mică“.
Andra: „Normal. Cum te nu ți-ai dat seama, Mihai?“
Andi Moisescu: „Vezi că-ți dă și una, Mihăiță!“
Mihai Petre: „Te rog frumos să mă ierți!“
Zinat: „Cel mai mic din grup este Rafael“.
Mihai Petre: „Bravo, Rafael. Și Rafael câți ani are, știi tu?“
Zinat: „Șase ani și jumătate. Noi doi suntem frați gemeni“.
Andi Moisescu: „Și de ce e el mai mic, dacă sunteți gemeni?“
Florin Călinescu: „De înălțime e mai mic?“
Zinat: „Eu sunt mai mare cu cinci minute decât el“.
Mihai Petre: „Se vede! Foarte interesant număr! Sunteți clar disciplinați, puternici și spectaculoși în același timp. Ce spuneți, dragi colegi?“
Andra: „Zinat, mi-a plăcut foarte mult cum ai vrut tu să-i liniștești pe cei din public, la modul stați liniștiți, totul e sub control!“
Zinat: „I-am văzut pe părinții colegilor mei și pe mama mea“.
Florin Călinescu: „Ce faci acolo, ai devenit fetiță, te uitai la unghiuțe?“
Zinat: „Am văzut ceva, dar nu pot să spun!“
Andi Moisescu: „Doamne, cât e de scumpă!“.

„Vin la Constanța și te fac praf!“


Florin Călinescu a glumit apoi și cu Lazăr Iordache: „Pregătește-te, că terminăm filmările, vin la Constanța și te fac praf. Șmecheria asta să le iei gâtul la sticle o știe oricine, să bem șase sticle de căciulă fără să scoatem dopul aia este concentrare!“.
Ulterior, micuța Zinat a explicat de ce au participat ea și colegii săi la show-ul de la Pro TV. „Nu am mers la «Românii au talent» ca să câștigăm premiul și să avem mulți bani, ci să arătăm ce bine e să ne autoapărăm și să înceapă mai mulți oameni să facă sport!“.

Sursa foto: Facebook (Cristina Tudor) și capturi Youtube (Românii au talent)


 
Citește și:

Probe incredibile! Expertul în arte marţiale Lazăr Iordache a bătut cuie cu capul şi la show-ul TV „Românii au talent“ (galerie foto)

Predă Tae Chun Do la Constanţa Expertul în arte marţiale Lazăr Iordache, la show-ul „Răi, da buni“ de la Antena Stars. Teste grele! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii