Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:05 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tehnica Shaolin, prezentată la Constanţa Maestrul Lazăr Iordache. De la bătut cuie cu capul şi cu mâna, la găurit geamul cu acul! (galerie foto + video)

ro

21 Dec, 2019 00:00 3434 Marime text

Celebru pentru incredibilele sale abilităţi (între altele, a stabilit recorduri la bătut cuie cu capul, dar şi cu mâna!), expertul în arte marţiale Lazăr Silviu Iordache a mai făcut, la Constanţa, o demonstraţie care te lasă cu gura căscată: cu un ac, a găurit un geam, spărgând un balon aflat în spatele acestuia, fără ca geamul să se distrugă!


Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din Constanţa, acolo unde Lazăr Iordache (un tânăr originar din Feteşti, judeţul Ialomiţa) predă, din 2014, Tae Chun Do (o artă marţială bazată pe autoapărare). „Găurirea geamului cu acul şi spargerea balonului este o tehnică practicată de maeştrii Shaolin şi care a ajuns acum şi în România. Nu are legătură cu forţa, cum este la tehnicile de spargeri a obiectelor dure, ci se bazează pe concentrare maximă, viteză şi precizie. Însă, chiar şi aşa, dacă nu reuşeşti să le îmbini pe toate, într-un singur moment, într-un singur punct, această tehnică poate eşua. Oricui vede acest lucru posibil să nu i se pară wow, dar, dacă vor încerca să o facă, li se va părea imposibil“, a declarat Lazăr Iordache.


Hai că tu poti şi reuşeşti orice trăsnaie!“


Maestrul a precizat că, pentru a perfecţiona acest lucru, este nevoie de câţiva ani de antrenament. „Demonstraţia a avut loc la Casa de Cultură, acolo unde ţin şi antrenamentele Tae Chun Do. De acolo ies şi vor ieşi toate performanţele pe care o să le vedeţi în curând. Pe această cale, ţin să îi mulţumesc directorului instituţiei, Gheorghe Ungureanu, pentru susţinerea sa. Şi mai vreau să mulţumesc prietenilor, care m-au încurajat şi mă încurajează. Când m-am apucat de această tehnică a Shaolinilor, am fost pe aproape să renunţ. Mi se părea imposibil, însă prietenii mei mi-au zis: «Hai că tu poţi şi reuşeşti orice trăznaie!». Mai vreau să mulţumesc şi sponsorului meu, Gelu Andrei, pentru susţinerea acordată în ceea ce priveşte achiziţionarea de echipament“, a mai spus Lazăr Iordache.


Sursa foto: captură Youtube


Video:
Citeşte şi:


Probe incredibile! Expertul în arte marţiale Lazăr Iordache a bătut cuie cu capul şi la show-ul TV „Românii au talent“ (galerie foto)

„La anul, voi depăşi recordurile mondiale!“ Constanţa. Lazăr Iordache, record internaţional la bătut cuie cu capul şi cu mâna (galerie foto)

Performanţă unică în Europa! Lazăr Silviu Iordache, un nou test de bătut cuie cu capul „Nu faceţi aşa ceva acasă!“

Maestrul Lazăr Silviu Iordache Singurul om din Europa care bate cuie cu capul predă Tae Chun Do la Constanţa (galerie foto + video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii