Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probe incredibile! Expertul în arte marţiale Lazăr Iordache a bătut cuie cu capul şi la show-ul TV „Românii au talent“ (galerie foto)

ro

20 Feb, 2019 00:00 3052 Marime text
Expertul în arte marţiale Lazăr Silviu Iordache, care predă la Constanţa, din 2014, Tae Chun Do (o artă marţială bazată pe autoapărare), şi-a etalat şi la show-ul „Românii au talent“, de la Pro TV, incredibilele sale abilităţi.
 
Anul trecut, maestrul de 26 de ani (care e de loc din Feteşti) a stabilit un record internaţional la bătut cuie cu capul (21) şi cu mâna (28), iar la emisiunea de tip talent show de la Pro TV a repetat aceste incredibile realizări, alături de alte probe spectaculoase. A mai avut două sesiuni de spargeri (tot cu capul) şi a luat gâtul, cu o singură lovitură de mână, la două sticle pline! Gazdele show-ului, Smiley şi Pavel Bartoş, cei patru juraţi, Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre şi Florin Călinescu, şi spectatorii din platou au rămas cu gura căscată în faţa acestor demonstraţii de necrezut.
 

„A desfăcut două sticle de spirit“

 
Cât timp Lazăr Iordache bătea cuie cu capul şi cu mâna, comentariile nu conteneau dinspre juraţi şi gazde. „Aoleu, asta-i spirituală? Pe bune?“, „Wow!”, „A bătut un cui!”, „Ce fac unii cu capul!”, „Dar câte vrea să bată?”, „Nu ştiu, de câte are nevoie, face el o casă!”, „Uite ce şi-a înroşit capul, zici e indian… indiancă!”. În public, o fată nu a mai rezistat şi şi-a pus mâna la ochi! Expertul în arte marţiale a trecut apoi la spargeri cu capul. Se rănise uşor la frunte de la bătutul cuielor, dar nu conta. „Tot cu capul?“, „Hai, mă!”, „Am văzut că s-a rănit!”, spuneau juraţii. În ultima probă, Lazar Iordache a făcut senzaţie luând gâtul sticlelor. „Mie asta cu sticlele mi-a plăcut!”, a spus cineva. „A desfăcut două sticle de spirit“, a făcut un joc de cuvinte, în stilu-i caracteristic, Florin Călinescu.
 

„Ai reuşit, ce mai!”

 
Odată probele îndeplinite, maestrul a trecut apoi la discuţiile cu juraţii, în faţa acestora.
Andra - Te-ai rănit pe primele încercări cu capul.
Lazăr Iordache - Da, ştiu, se întâmplă.
Andra - Des?
Lazăr Iordache - Nu des, dar se întâmplă.
Andra - Dacă eu, care sunt sensibilă la astfel de lucruri, am putut să privesc, e bine.
Lazăr Iordache - Mulţumesc.
Florin Călinescu - E mai greu să baţi cuiele cu capul fără pielicica aia?
Lazăr Iordache - Da.
Florin Călinescu - Îţi intră în cap?
Lazăr Iordache - Poate fisura oarecum craniul.
Andi Moisescu - Nu e un număr uşor de privit, dar e spectacol şi, fără discuţie, există public pentru acest gen de spectacol. Ai reuşit, ce mai! Cum-necum, ai reuşit. E spectaculos ce ne-ai arătat.
Lazăr Iordache - Mulţumesc.
 

„Invitat“ la ziua de naştere a lui Mihai Petre

 
Apoi, toţi cei patru juraţi i-au acordat „Da“ expertului în arte marţiale, care s-a despărţit de aceştia salutându-i cu un „Oss!”. „Să retezi gâtul la sticlele alea nu e chiar uşor“, vorbeau apoi juraţii. „Cred că o să-l chem de ziua mea la anul, la şampanie acolo, pac, pac, pac!“, a zâmbit Mihai Petre. În acest an, Lazăr Iordache vrea să doboare recordul mondial la bătut cuie cu capul şi cu mâna. Performanţa mondială la bătut cuie cu capul, 38 în două minute, îi aparţine unui american.
 

„Nu a fost deloc uşor“

 
„Talentul este o forţă, care prin muncă şi sacrificii se transformă în talent. Mai sunt şi talente înnăscute... dar tot muncesc pentru a şlefui talentul… forţa pe care o au. Vreau să-i felicit şi să le urez succes tuturor concurenţilor de la «Românii au talent» care au reuşit să cucerească juriul şi publicul şi să le transmit gândurile mele bune. Revenind la numărul pe care l-am prezentat, vreau să ştiţi că nu a fost deloc uşor. Şi nimic din ce fac nu e uşor, dar nici nebunie. Cum am mai precizat în alte postări, aceste teste fac parte din arte marţiale. Se numesc teste de spargerea obiectelor dure cu armele naturale ale corpului. Fac parte din latura spirituală a artelor marţiale. Şi acum să spun ce înseamnă latura spirituală pentru cei care nu înţeleg. Latura spirituală din arte marţiale nu este tai chi-ul sau yoga, acestea fac parte din arta mişcării şi a respiraţiei. Latura spirituală înseamnă putere de concentrare, energie, putere minţii. Puterea de a redirecţiona şi a controla undele de energie din interiorul tău. Nu e nicio nebunie să faci ceva incredibil sau dur cu forţa ta“, a postat Lazăr Iordache pe Facebook.

„Nu sunt cântăreţ, nu sunt dansator…“

 
Acesta spune că artele marţiale înseamnă pace şi armonie. „Următorul nivel va fi mega extrem. Aştept să fiţi alături de mine, chiar dacă nu voi rămâne la «Românii au talent», chiar dacă voi rămâne in semifinale. Vă promit că într-un singur moment o să vedeţi lucruri deosebite. Nu sunt cântăreţ, nu sunt dansator… Sunt practicant de arte marţiale şi noi practicanţii de arte marţiale putem face spectacol, dar mai ales putem să transmitem disciplină şi respect, spirit şi armonie, Dacă înţelegi cu adevărat artele marţiale, îţi poţi da seama că ele de fapt înseamnă pace şi armonie“, arată Lazăr Iordache.
 
Sursa foto: Facebook (Românii au talent; Lazăr Iordache)
 
Citeşte şi:
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii