Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Laura Codruţa Kovesi „Nu cred că DNA va rezolva corupția din România”

ro

24 Sep, 2015 20:58 2969 Marime text
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit, în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate, despre corupţie şi drumul tot mai sofisticat al mitei.
 
Atât cel care oferă, cât şi cel care primeşte mită are interese, spune Kovesi. În acest context, „este nevoie, uneori, să folosim tehnici speciale de anchetă”, a explicat şeful DNA, printre aceste tehnici numărându-se şi martorii cu identitate protejată. „Se întâmplă în toate ţările din lumea asta”, a completat şefa DNA.
 
Kovesi consideră că „nu arestând oameni vom reduce corupţia în România”.

UPDATE 4, ora 21.43

Laura Codruța Kovesi a vorbit şi despre faptul că, deși DNA anchetează foarte multe nume mari pentru fapte de corupție, continuă să apară, din urmă, alte persoane suspectate pentru fapte de corupție. „Pentru mine și pentru colegii mei este extrem de greu să explicăm, cel puțin din punct de vedere juridic, cum de se întâmplă în continuare aceste lucruri. Spre exemplu, dacă vorbim de administrația publică locală, în aproape jumătate din județele României am avut primari de reședință de județ sau președinți de consilii județene care în ultimii doi ani au fost investigați, învinuiți, trimiși în judecată, unii dintre ei chiar condamnați. Cu toate acestea, constatăm că infracțiunile se comit în continuare”, a spus Laura Codruța Kovesi, care a adăugat că același lucru se întâmplă și în sistemul judiciar.

„Este foarte important ca toți românii să conștientizeze că acest lucru și în special conducătorii din instituții mă aștept să ia poziție cu privire la acest lucru. Nu cred că DNA va rezolva corupția din România, dar cred cu convingere că această luptă pe care DNA o duce pentru a combate corupție trebuie dublată de măsuri preventive”, a mai spus Kovesi.

UPDATE 3, ora 21.26
 
Şefa DNA a abordat și cazul lui Liviu Dragnea. DNA a făcut contestație la prima decizie a judecătorilor  care l-au condamnat pe președintele interimar al PSD la un an de închisoare cu suspendare, în Dosarul Referendumului. „Rămâne ca instanța să decidă dacă avem sau nu dreptate. Procurorii deja reanalizează cazul lui Liviu Dragnea. De aceea am și formulat această cale de atac.”, a afirma Kovesi.

UPDATE 2, ora 21.21

Tot în această seară, Laura Codruța Kovesi a dezvăluit că pe numele premierului Victor Ponta se mai află un dosar penal, cel de conflict de interese. Pentru această faptă se efectuează cercetări după ce Victor Ponta l-a numit ministru pe Dan Șova.
 
De asemenea, şefa DNA a făcut precizări în ceea ce priveşte cariera profesională. „Nu am să intru în politică, nu am să candidez pentru o funcţie politică, ci am să continui activitatea în sistemul judiciar”, a spus Kovesi la Digi24.
 
UPDATE 1, ora 21.00

Laura Codruța Kovesi a vorbit și despre modul în care unii jurnaliști aleg să își facă meseria. „Nu îmi place când jurnaliștii depășesc limitele deontologice și fac referire la viața personală. Despre mine scriu că dacă slăbesc, sufăr de o boală incurabilă, dacă mă îngraș, am rămas însărcinată”.

Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii