Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Spitalul Municipal Mangalia, este programată o acţiune de donare de sânge

ro

12 Sep, 2016 20:55 1740 Marime text
Sâmbăta aceasta, între orele 08.30 - 13.30, la Spitalul Municipal Mangalia, este programată o acţiune de donare de sânge, la care sunt aşteptaţi cei din localitatea Mangalia şi localităţile învecinate.
 
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.
 
Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, în ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
  • şapte tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţa în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii