Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge la Constanța. Se alătură persoanele din cadrul UM 01375- Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”

ro

27 Aug, 2023 11:28 1126 Marime text
Foto cu rol ilustrativCentrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și UM 01375- Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” organizează miercuri, 30.08.2023, între  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
         
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din cadrul unității militare și persoanele civile din orașul Constanța care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțim, constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aduca de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

             
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
                Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
            - o alocatie de hrana sub forma unui card in valoare de 66.99 ron.
            - o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
            - decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;    

„Va asteptam miercuri 30.08.2023, la Muzeul Militar National Regele Ferdinand IFiliala Constanta, strada Prelungirea Liliacului nr.1-3, KM 4-5,  din orasul Constanta  cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.
Accesul persoanelor civile se va face pe poarta muzeului, situata la strada, langa Brigada 9 Mecanizata „Marasesti” si Parohia ,,Capela Militara Sfintii Imparati Constantin si Elena III”.  Se poate ajunge cu urmatoarele mijloace de transport in comun: autobuzele 101, 101M, 13 si microbuzul 13. Relatii la numarul de telefon 0723188156 .
 
Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!
Este nevoie de mai multi donatori!
Cheama-ti si prietenii!
 
Multumim anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzii.

Citește și

Primăria Constanța Acțiune de donare de sânge în municipiu. Iată unde trebuie să vii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii