Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa a început “războiul” cu hoţii Clanul Sinan, suspectat că amaneta bunuri furate

ro

10 Sep, 2014 08:01 2063 Marime text
Se pare că “afacerile” pungaşilor, tâlharilor şi hoţilor de aur şi telefoane ori tablete intră, încet-încet, la apă. La fel, afacerile imorale ale unor proprietari de case de amanet care plătesc fără să crâcnească bani puţini pe produse provenite din infracţiuni, pe care apoi le valorifică la preţuri pentru care îşi freacă palmele.
 
Controalele efectuate ieri de poliţişti la case de amanet şi schimb valutar din Constanţa i-au condus pe anchetatori direct către indivizi suspectaţi de infracţiuni de tâlhării şi furturi. Conform unor surse, în urma acţiunilor poliţiştilor constănţeni a fost identificat Memiş Onur, un adolescent client vechi al oamenilor în albastru, autor a două infracţiuni de tâlhărie, care, în urma probatoriului administrat a fost reţinut pe bază de ordonaţă, urmând ca azi să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Constanţa.
 
De asemenea, au fost identificaţi Sinan Mamut, Sinan Pandele Denis şi Sinan Cerchez Ibo, autori ai infracţiunii de furt, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost recuperate o parte din bunurile sustrase, respectiv, o tableta Toshiba şi un play-station Sony.
 
Amintim că ieri au fost efectuate un număr de 101 controale la case de amanet şi case de schimb valutar, la care au participat un număr de 124 poliţişti. La obiectivele controlate au fost verificate existenţa autorizaţiei emise de ANPC pentru efectuarea de operaţiuni cu metale preţioase, existenţa autoriţiei emise de Ministerul Finanţelor Publice pentru activităţi de schimb valutar, registrelor obligatorii de evidenţă a operaţiunilor cu metale preţioase, a contractelor de amanet încheiate pentru perioada iulie – septembrie 2014, cu precădere a celor care aveau ca obiect fragmente de bijuterii din aur sau argint precum şi lănţişoare rupte care ar putea proveni din săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt.
 
Totodată au fost identificate un număr de 37 de persoane ce au introdus în amanet, în mod repetat, în această perioadă bijuterii din aur şi argint precum şi persoane care au introdus în amanet fragmente de bijuterii sau bijuterii deteriorate. Urmează ca în perioada imediat următoare poliţiştii să efectueze verificări cu privire la legalitatea provenienţei bunurilor amanetate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii