Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:16 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, asaltat de cereri de graţiere

ro

07 Mar, 2015 08:27 646 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a primit 25 de cereri complete de graţiere de când şi-a preluat mandatul. Niciun politician condamnat definitiv şi aflat în spatele graţiilor nu i-a scris noului şef al statului. Klaus Iohannis mai are, însă, moştenire de la Traian Băsescu încă 600 de dosare de graţiere, informează România TV.

Din cele 25 de cereri complete, adica însoţite de toate documentele prevăzute de lege, 23 au plecat deja spre avizare la Ministerul Justiţiei, iar două urmează să fie trimise. De la minister aceste cereri se întorc la Preşedinţie cu un aviz, pozitiv sau negativ, care însă nu este obligatoriu pentru preşedinte. După ce o cerere se întoarce de la Ministerul Justiţiei, preşedintele decide dacă o acceptă şi graţiază persoana pentru care s-a făcut solicitarea sau nu. Sigur, şeful statului poate cere şi documente suplimentare dacă are îndoieli într-o cauză atunci când vrea să ia o decizie, relatează România TV.

Printre cei care i-au cerut lui Klaus Iohannis graţierea nu este niciun politician şi niciun membru al clanului Bercea, deşi există o cerere depusă pentru un anume Florin Anghel. Nu doar cei care i-au scris lui Klaus Iohannis pot spera, însă, la o graţiere, ci şi cei care i-au trimis cereri lui Traian Băsescu, pentru că fostul preşedinte a lăsat moştenire peste 600 de astfel de dosare. Şi aici avem şi câteva exemple. Familia fostului patron de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, i-a cerut lui Traian Basescu sa-l gratieze pe motiv ca fostul om de fotbal, condamnat la 3 ani si patru luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor este foarte bolnav.

Și familia nutriţionistului Gheorghe Mencinicopschi, in varsta de 66 de ani, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul ICA, vrea graţiere de la preşedinte. Fiica nutriţionistului spune că tatăl ei se comportă exemplar în închisoare, a scris deja o carte, iar aceste argumente ar putea sustine o cererea de graţiere.


Sursa: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii