Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kabul-Afganistan. Atentat cu camion capcană în fața unui hotel pentru străini

ro

01 Aug, 2016 04:25 2000 Marime text
Un atentat cu camion capcană a vizat în noaptea de duminică spre luni un hotel securizat pentru străini la periferia capitalei afgane Kabul, au declarat surse din securitate, fără să anunțe imediat victime, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Talibanii au revendicat operațiunea, precizând că "au aruncat în aer un camion încărcat cu explozivi la intrarea hotelului Northgate", situat pe noul drum ce duce la baza militară americană de la Bagram, la nord de Kabul.
Explozia foarte puternică a fost auzită în capitala afgană în jurul orei 1.30 (21.00 GMT), precedată de o pană de curent de câteva minute.
Insurgenții islamiști au declarat pe Twitter că această explozie "a deschis calea combatanților (lor) echipați cu arme ușoare și RPG-uri (lansatoare de rachete) spre interiorul" hotelului.
Purtătorul lor de cuvânt Zabihullah Mujahid a anunțat "o sută de invadatori americani uciși" în această operațiune complexă, afirmație imposibil de verificat și care nu a fost confirmată din surse independente.
Acesta este primul atentat vizând Kabulul după dublul atac sinucigaș contra minorității șiite hazara la 23 iulie, care a făcut cel puțin 80 de morți și peste 230 de răniți.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii