Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:05 16 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Florin Cîțu - „13% creștere economică. Sună bine, nu?” (video)

ro

17 Aug, 2021 19:18 782 Marime text
  • Premierul Florin Cîţu susţine marţi, declaraţii de presă la Palatul Victoria.
Declarațiile premierului Cîțu:

În acest moment sunt 27 de cetățeni români pe aeroportul din Kabul și vor fi eliberați cu o aeronavă română. Aș vrea să reiterez un mesaj către toți cetățenii români care se mai află în Afganistan și nu au contactat ambasada din Pakistan: să se adreseze urgent ambasadei.

În același timp, am un alt mesaj. Dragi români, v-am promis vești extraordinare din economie: 13% creștere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin cea mai mare lovitură din ultima sută de ani. Economiile au fost închise în această luptă. În acel moment nu aveam soluția, nu aveam vaccinul. În 2020, am propus o serie de măsuri precum IMM Invest, eșalonarea datoriilor, amânarea ratelor. După cum vă aduceți aminte, am fost singurul optimist. Deși nimeni nu avea încredere, am promis o revenire în V.

Vă mulțumesc vouă, dragi români. Nu aș fi reușit fără voi.  Adevărații eroi sunteți voi. Am revenit cel mai rapid din criza economică, după doar un an. Îmi doresc în viitor doar predictibilitate și stabilitate în viața economică. 13,6% este o cifră pe care cu toții trebuie să o ținem minte. Indiferent de comentariile unora în spațiul public, această cifră atestă că mi-am făcut foarte bine treaba. Am spus-o și repet: guvernarea nu este afectată de campania internă din PNL. Pentru mine, interesul românilor este cel mai important. Eu aleg să construiesc.

De ce insist pe această temă? Deoarece guvernul a schimbat paradigma. E simplu, repet: întâi investim, apoi avem creștere economică, apoi rezultatele sunt împărțite românilor. Vrem să facem din România o destinație pentru investițiile cu valoare adăugată mare.

Dragi români, statul este partenerul sistemului privat. Banii nu sunt irosiți, ci folosiți eficient. Antreprenorul este un erou. Acesta este doar începutul. Vă rog să mai țineți minte că este posibilă o creștere economică de două cifre în acest an. Vă promit că până în 2024 voi face toate reformele pe care le-am promis. Va fi o provocare, dar este obiectivul nostru pentru viitorul țării.

În concluzie, îmi doresc să rămâneți alături de mine optimiști. Când nimeni nu avea speranță, această guvernare a venit cu soluții reale. Voi continua cu această abordare și voi demonstra românilor că pot avea încredere.

Ti-a placut articolul?

Comentarii