Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozii urmate de focuri de armă în apropierea unui templu sikh la Kabul, capitala Afganistanului

ro

18 Jun, 2022 10:30 1026 Marime text
Kabul. Foto: UnsplashExplozii urmate de focuri de armă au fost auzite sâmbătă dimineaţa în apropiere de un templu sikh la Kabul, capitala Afganistanului, au relatat martori pentru AFP şi Reuters.

"Am auzit focuri de armă şi explozii ce veneau dinspre" templul sikh, a declarat Gornam Singh, un lider al comunităţii sikh din Kabul. "Erau în jur de 30 de persoane în interiorul templului. Nu ştim câţi dintre ei sunt în viaţă sau câţi au murit. Talibanii nu ne permit să intrăm înăuntru, nu ştim ce să facem", a adăugat el citat de Agerpres.ro


Radiodifuzorul local Tolo a difuzat imagini în care se vede cum din zonă se ridică un nor gros de fum.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Abdul Nafi Takor, a anunţat puţin mai târziu că un grup de indivizi înarmaţi a atacat cu grenade, sâmbătă dimineaţa, un templu sikh din Kabul, rănind cel puţin două persoane. Câteva minute mai târziu, o maşină-capcană a explodat în apropiere de templu, fără a face victime, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În jur de 200 de membri ai comunităţii sikh trăiesc în Afganistan, comparativ cu circa o jumătate de milion la cât se cifra această comunitate în 1970.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii