Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Forțele Aeriene Române au evacuat mai mulți cetățeni români din Afganistan

ro

21 Aug, 2021 08:03 1597 Marime text
  • Forțele Aeriene Române au executat cu succes misiunea de evacuare din Afganistan

Aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a evacuat, în cursul zilei de vineri, 20 august, 18 cetățeni (14 români și 4 bulgari) de pe aeroportul internațional din Kabul, în condiții de siguranță.

Potrivit MApN, ulterior, aeronava a aterizat la Islamabad și l-a preluat și pe cetățeanul român evacuat în cursul dimineții de 20 august pentru a fi transportat spre țară. Primul cetățean român evacuat în ziua anterioară a decis să plece deja din Islamabad cu un zbor de linie. De la Islamabad, aeronava va face deplasarea spre România.

2MApN este în permanentă legătură, în cadrul Celulei de criză interinstituțională, cu celelalte structuri cu responsabilități la nivel național și internațional în gestionarea crizei, astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții optime“ - au precizat reprezentanții MApN.

UPDATE: 

Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă

Aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române care a evacuat, în aceste zile, cetățeni români și străini de pe aeroportul internațional din Kabul, va sosi în România sâmbătă, 21 august, în jurul orei 13.00.

UPDATE: Mesaj al premierului Florin Cîțu 

„Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă! Este vorba despre 15 cetățeni români și 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi. Felicitări celor care au contribuit la evacuarea lor! Continuăm să ținem legătura cu restul românilor care se află în acest moment în Afganistan pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă“ - a transmis premierul Florin Cîțu. 


Sursa foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii