Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:43 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucarii confiscate, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 3.000.000 lei

ro

08 Oct, 2015 13:27 1705 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite din China, zeci de mii de jucării inscripţionate cu mărcile unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de peste 3.000.000 lei, dacă ar fi fost originale.
 
Marți, la terminalul de containere din PTF Constanța Sud Agigea, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali, acționând în baza analizei de risc, au efectuat controlul fizic amănunțit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din București.
 
În urma controlului, în container au fost descoperite peste 800 jucării (maşinuţe, căluţi şi păpuşi) purtând insemnele unor firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
 
O zi mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
 
În urma controlului au fost identificate aproximativ 50.000 jucării (figurine, seturi jocuri de construcţie din plastic, păpuşi etc.) purtând însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Jucăriile, cu o valoare totală de peste 3.000.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali şi lăsate în custodia unui comisar vamal până la finalizarea cercetărilor.
 
În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea de acte nereale la autoritatea vamala”.Sursa foto: ziuanews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii