Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

John Kerry spune despre criza refugiaților că este „o provocare mondială”

ro

01 Mar, 2016 08:03 1755 Marime text
 
Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat, ieri în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, că actuala criză a refugiaților cu care se confruntă Uniunea Europeană este de ordin „mondial”, precizând că nu este vorba nicidecum doar de una de dimendiuni regionale, relatează AFP.
 
„Statele Unite consideră că criza refugiaților este mondială (...) Nu este doar o provocare regională (...) Este un test pentru noi toți”, a declarat John Kerry, potrivit agerpres.ro.
 
Oficialul susține că primeșe care resimt acest impact al migrației refugiaților sirieni sunt Iordania, Libanul și Turcia. Acest lucru l-a explicat susținând că pentru că acetse țări oferă de mai bine de patru ani adăpost pentru milioane de migranți.
 
„Este însă o provocare mondială și nu este problema altcuiva”, a insistat demnitarul american care acționează de câteva luni pentru o reglementare diplomatică a războiului din Siria, în special negociind împreună cu Rusia un acord de încetare a focului, intrat sâmbătă în vigoare în Siria, precum și transportul de ajutoare umanitare de către ONU către zeci de mii de sirieni, mai scrie agerpres.ro. 



Sursa foto: kibrisgazetesi.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii