Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Iohannis, întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui SUA pentru Climă, John Kerry (GALERIE FOTO)

ro

03 Dec, 2023 14:49 654 Marime text
Sursa foto: Administrația PrezidențialăPreşedintele României, Klaus Iohannis, a avut duminică, 3 decembrie 2023, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui SUA pentru Climă, John Kerry, în marja participării la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Potrivit Administrației Prezidențiale, întâlnirea vine în contextul dorinţei de a extinde componenta legată de schimbări climatice, mediu şi tranziţie verde a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite.

„În pregătirea COP28 a existat o cooperare foarte bună între România şi Statele Unite pe domenii legate de energia cu emisii reduse de dioxid de carbon sau de managementul eficient al carbonului.

În contextul COP28, România se alătură şi la Global Methane Pledge (Angajamentul Global privind Metanul), o iniţiativă susţinută de SUA şi de Uniunea Europeană. Iniţiativa presupune reducerea cu 30% la nivel global până în 2030 a emisiilor de metan.

În cadrul întrevederii, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa extinderii cooperării dintre România şi Statele Unite în ceea ce priveşte energia cu emisii reduse de dioxid de carbon. De asemenea, a reiterat angajamentul ţării noastre de a coopera strâns cu Statele Unite în dezvoltarea şi implementarea tehnologiei nucleare mai noi, reactoarele modulare mici (SMR-urile).

Preşedintele României a remarcat că tot mai mulţi actori economici şi investiţionali doresc să se implice în a contribui la limitarea şi gestionarea schimbărilor climatice alături de guverne, ceea ce arată că acţiunea climatică poate fi accelerată şi eficientizată. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat nevoia de a consolida cooperarea cu Statele Unite în ceea ce priveşte economia verde şi în special fabricarea de tehnologii verzi în România“ - au mai precizat reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Citește și: 

România intră în Alianța Solară Internațională. Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii