Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urma Brexitului, secretarul de stat american John Kerry merge la Londra și Bruxelles

ro

26 Jun, 2016 16:25 1957 Marime text

Secretarul de stat american John Kerry se va afla mâine la Londra și Bruxelles după criza apărută în Uniunea Europeană (UE) în urma referendumului în care s-a votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE exprimat de britanici în favoarea ieșirii țării lor din blocul comunitar, au precizat astăzi responsabili din anturajul său, potrivit AFP, notează agerpres.ro.
 
Oficialul se va deplasa la Bruxelles pentru o întâlnire cu șefa diplomației europene Federica Mogherini, iar apoi va pleca către Londra. Aici secretarul de stat american se va întâlni cu omologul său britanic Philip Hammond și cu alți responsabili ai guvernului demisionar al lui David Cameron.
 
Washingtonul nu și-a ascuns dezamăgirea după votul de joi al britanicilor în favoarea ieșirii Regatului Unit din UE, la 43 de ani după aderarea la tratatele europene. SUA se tem în special de consecințele asupra creșterii mondiale și de efectele asupra piețelor financiare, care au căzut puternic vineri în Europa și într-o măsură mai mică în restul lumii, potrivit aceleiași surse.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii