Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iuliu Winkler - „România ar putea avea de câștigat de pe urma crizei din Grecia“

ro

06 Jul, 2015 16:41 950 Marime text
România ar putea avea de câștigat de pe urma crizei din Grecia, existând șanse ca unii investitori să-și îndrepte interesul de afaceri spre țara noastră, a declarat astăzi, la Deva, parlamentarul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), citat de agerpres.ro.

El a arătat că România se bucură de stabilitate și că nu există pericole în ceea ce privește depozitele aflate în băncile românești cu capital grecesc.
„Situația provocată de rezultatul referendumului pe fondul crizei din Grecia are urmări asupra leului, dar sunt convins de faptul că acestea sunt temporare. (...) România se bucură de stabilitate, iar cei care au bani în băncile așa-zis grecești, de fapt bănci românești cu capital grecesc, nu trebuie să-și facă probleme deoarece depozitele sunt garantate de BNR până la suma de 100.000 de euro. Exportatorii au fost cei care au pierdut, însă, cinic vorbind, pe termen lung, România ar putea să câștige de pe urma crizei grecești, existând șanse ca unii investitori să se reorienteze spre țara noastră“, a declarat, într-o conferință de presă, deputatul european.

Sursa: agrepres.ro; sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii