Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italia 11 morţi în urma unei "avalanşe de apă", în Calabria

ro

21 Aug, 2018 11:21 2048 Marime text

Unsprezece excursionişti şi-au pierdut viaţa, iar alţi cinci sunt daţi dispăruţi în urma creşterii bruşte a unui râu din Parcul Naţional Pollino din Calabria, în sudul Italiei, a anunţat marţi Protecţia civilă italiană, citată de AFP, scrie Agerpres.

Tragedia a avut loc luni după-amiaza când un grup de excursionişti a fost luat prin surprindere de un torent provocat de creşterea bruscă a nivelului apelor râului Raganello, care străbate cheile din provincia Cosenza (sud).

Un bilanţ publicat în cursul serii a indicat zece morţi, însă un bărbat salvat luni a murit la spital în urma rănilor suferite.

Potrivit prefecturii Cosenza, în total au fost salvate 23 de persoane, iar cinci sunt în continuare date dispărute.

Informaţiile date publicităţii de prefectură indică faptul că au fost două grupuri separate, alcătuite din 18 persoane fiecare, care au fost surprinse de torenţi.

Potrivit Corriere della Sera, printre cele 23 de persoane salvate, se numără doi copii dintre care o fată a fost transportată cu elicopterul la spital fiind în stare de hipotermie.

Mai multe reflectoare puternice au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta echipele de căutare pe parcursul nopţii, a declarat şeful Protecţiei civile regionale Carlo Tansi.

Sursă foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii