Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa a avut un fond alocat de 17.365 de lei pentru achiziţionare de manuale vechi pentru clasa I

ro

06 Oct, 2014 12:28 2205 Marime text
Ministerul Educaţiei a repartizat 622.000 de lei inspectoratelor şcolare judeţene, pentru ca acestea să cumpere vechile manuale pentru clasa I, se arata in ordinul de ministru obţinut de HotNews.ro. Aceşti bani sunt alocaţi pentru ca elevii de clasa I să aibă pe bănci măcar manualele vechi, care nu sunt în concordanţă cu curriculumul şcolar intrat în vigoare pe 15 septembrie.

HotNews.ro a obtinut ordinul de ministru semnat de Remus Pricopie in 18 septembrie şi care menţionează care este cuantumul alocat fiecărui inspectorat şcolar judeţean pentru cumpărarea de manuale cu conţinut vechi la clasa I.

Judeţul Constanţa a avut un fond alocat de 17.365 de lei. Însă, de mai bine de 3 săptămâni, elevii de clasele I şi a II-a nu au manuale pe bănci. Deşi ordinul prin care ministrul Educaţiei le repartiza ISJ-urilor banii a fost semnat din 18 septembrie.

Potrivit HotNews.ro, Ana Munteanu, reprezentanta editurii Aramis care are majoritatea comenzilor de manuale pe Abecedar şi Matematică la clasa I, a declarat  că cel tarziu astăzi „începe tipărirea, care durează o săptămână, dupa care începe distribuirea în şcoli a manualelor. În 10 zile elevii vor avea şi noile vechi manuale pe bănci".

Sursa: HotNews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii