Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie va resfinți biserica Sfântul Mina din Tăbăcărie. Vezi care este motivul

ro

31 Jul, 2016 01:57 4839 Marime text
În această dimineață, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului postat pe pagina sa de Facebook, începând cu ora 07.00, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie.
 
Va urma slujba de resfințire a lăcașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară a acestuia, început în perioada.

Preotul Claudiu Banu, parohul bisericii, a coordonat lucrările de ignifugare, decopertare, izolare, mochetare, sonorizare, instalații electrice și sanitare, sistem de termoficare etc.
Credincioșii prezenți vor putea cinsti moaștele sfinților Epictet și Astion, Mina, mucenici din Sinai și Rait, ce vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii.
În prezent, parohia derulează două proiecte adresate comunității: o Școală de vară și construirea așezământului „Sf. Cuv. Arsenie”, din Techirghiol, casa pruncilor abandonați.
Cursurile Școlii de vară se desfășoară zilnic, în perioada 1 iulie - 31 august, fiind înscriși un număr de 15-30 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.
Aceștia se întâlnesc în tinda bisericii „Sf. Mina” și urmează cursuri de desen, de psihologie pentru dezvoltarea personalității, balet și lucru manual. Ei sunt îndrumați de către lect. univ. Stela Cocârlea, psiholog Iuliana Fülas și prof. Marinela Ciobotaru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii