Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Mină marină descoperită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe, județul Tulcea (VIDEO)

ro

26 Jan, 2023 13:06 1586 Marime text
Foto: Garda de CoastăPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, o mină marină.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

„Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.
Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu.
Activitatea este în desfășurare.“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 



UPDATE: Mină marină eșuată pe plaja din Sfântu Gheorghe. Oficial de la Forțele Navale Române
 
Militarii din Forțele Navale Române execută, joi, 26 ianuarie, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eșuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a țărmului din Delta Dunării.

„Conform procedurilor operaționale, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenția să fie executată de către echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

Misiunea se află în curs de desfășurare, militarii EOD au început deplasarea, din garnizoanele Constanța și, respectiv, Babadag, în jurul orelor 13.15-13.30, spre locația indicată de polițiștii de frontieră“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.
 

Conform Forțelor Navale Române, aceasta este  acincea mină marină descoperită în apele teritoriale românești ale Mării Negre de la începutul conflictului din Ucraina până în prezent. 

În total situația minelor neutralizate este următoarea:
ROMÂNIA - 5;
BULGARIA - 4;
TURCIA - 4;
UCRAINA - 40
TOTAL 53
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii