Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei morți vineri în Clubul Coletiv (video)

ro

02 Nov, 2015 17:54 2446 Marime text
 
În urma tragicului eveniment petrecut vineri seară la Clubul Colectiv din București, când mai mulți tineri au murit, alții fiind răniți, astăzi, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei morți și a adresat un mesaj de compasiune:
 
„Trăim, slujitorii Bisericii și credincioșii, durerea tuturor celor ce pătimesc: unii pătimesc în dureri de răni, de arsuri, alții pătimesc în lacrimi și durere că fiii lor s-au pierdut sau rudeniile lor. Suntem și noi îndurerați și primul gând al nostru este către Dumnezeu, ca să-i miluiască pe cei ce-i plâng pe cei morți și să-i aline și să-i vindece pe cei ce sunt plini de răni.
Noi îi îmbrățișăm cu multă compasiune, cu multă dragoste pe cei ce sunt în suferință și dorim ca suferința lor să se întoarcă în lumină: cei ce trăiesc să se facă sănătoși, cei ce au plecat să fie pomeniți, să ne rugăm pentru ei.
Despre ceea ce trebuie să facem ca să nu se mai petreacă (astfel de tragedii) vom vorbi mai târziu, acum însă ne îngrijim de sufletele celor adormiți și de rănile celor arși, pentru că sunt semenii noștri, sunt frații noștri, sunt copiii noștri. Nu putem fi indiferenți la durere. Durerea trebuie să se simtă în fiecare român, pentru că, așa cum spuneau unii oameni înțelepți, puteau să fie fiul sau fiica noastră în această stare și orice fiu ar fi, este și un frate al nostru de o credință și iubit de Dumnezeu, cum suntem și noi iubiți.
Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiți și să-i vindece pe cei răniți!”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii