Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Stelian (USR) despre decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ

ro

11 Nov, 2018 10:14 1575 Marime text
Deputatul USR Stelian Ion a declarat că decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ este „o surpriză neplăcută”, fiind mai degrabă o decizie politică, şi a menţionat că partidul său va propune, în viitor, modificarea modalităţii de numire a judecătorilor de la Curtea Constituţională.
„Să vedem şi motivarea, am văzut doar comunicatul Curţii Constituţionale. Pentru noi este o surpriză neplăcută, am ascultat cu mare atenţie şi am studiat actele care au fost publice şi anume, pe de o parte, sesizarea, pe de altă parte, apărările făcute inclusiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ne-au convins argumentele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, în vreme ce judecătorii Curţii Constituţionale sunt numiţi politic, potrivit Constituţiei noastre, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt promovaţi pe bază de examen. De aceea, dincolo de chestiunile juridice, (...) vedem că decizia CCR este mai degrabă o decizie politică, spunem noi, vedem că apărările şi argumentele unor profesionişti ai dreptului, cum sunt judecătorii de la cea mai Înaltă Curte de Justiţie din această ţară, aceste păreri nu sunt luate în considerare de către Curtea Constituţională”, a afirmat Stelian Ion.
El a spus că decizia Curţii Constituţionale „se aşază într-un tot mai lung şir de decizii criticabile”.
Potrivit lui Stelian Ion, timp de patru ani, regulile privind completurile au fost corecte.
Vă reamintim, săptămâna trecută, Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de cinci judecători.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii