Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inundații la Tulcea. Nivelul Dunării a depăşit cotele de atenţie pe raza judeţului Tulcea. Ce măsuri au fost luate

ro

03 Apr, 2018 12:04 2651 Marime text
Primăria municipiului Tulcea a înălţat pereţii unui canal de scurgere a apei pluviale din centrul oraşului pentru ca nivelul ridicat al Dunării să nu ducă la acumulări de apă în imediata apropiere a unei staţii de autobuz, informează Agerpres.ro.
 
Lucrarea a fost efectuată săptămâna trecută, potrivit primarului Constantin Hogea.
 

"În anii trecuţi, în lipsa unei asemenea lucrări, aveam apă până în staţia de autobuz, în contextul în care canalul acela de scurgere comunică direct cu Dunărea", a precizat pentru AGERPRES primarul Hogea, care a adăugat că "nu sunt importante" costurile lucrării.

 
De asemenea, gurile unui canal de scurgere situat la circa 15 metri distanţă au fost înălţate cu saci de nisip.
 
De peste două săptămâni, nivelul Dunării a depăşit cotele de atenţie pe raza judeţului Tulcea, dar, potrivit măsurătorilor Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ), se menţine sub cotele de inundaţie şi de pericol.
 
Circa 300 de hectare de teren din mai multe zone ale judeţului, precum şi peste 100 de gospodării din oraşul Sulina şi satul Ilganii de Sus au fost inundate, în ultima perioadă, din cauza nivelului crescut al Dunării şi a lipsei unor diguri de apărare.
 
Pentru prevenirea unor probleme, oficialităţile au decis punerea în funcţiune a 16 staţii de pompare din nordul şi nord-estul judeţului şi impunerea unor restricţii de tonaj. Astfel, niciun autovehicul cu masa mai mare de 7,5 tone nu mai poate circula pe digul Măcin - Smârdan, tronson al drumului naţional Tulcea - Brăila, începând cu data de 23 martie.
 
Totodată, începând de duminică, 1 aprilie, pe sectorul de drum judeţean Tudor Vladimirescu - Pardina nu mai poate circula niciun autovehicul, accesul călătorilor în localităţile Ceatalchioi, Pardina şi Chilia Veche efectuându-se exclusiv pe cale navală, după ce Dunărea a inundată o porţiune din digul care serveşte şi ca drum judeţean.
 
Toate cursele de călători în Delta Dunării înregistrează întârzieri de până la 30 de minute, după ce AFDJ a decis restricţionarea vitezei de circulaţie a navelor pe Dunăre până la limita formării de valuri. Măsura are drept scop protejarea digurilor comunităţilor riverane Dunării, este valabilă pe tot sectorul românesc al fluviului şi va fi ridicată după îmbunătăţirea condiţiilor hidrometeorologice.

Sursa:; Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii