Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep după victoria cu Azarenka „Întreruperea meciului m-a ajutat”

ro

10 Sep, 2015 11:21 1811 Marime text
 
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a recunoscut că pauza provocată de ploaie în setul al treilea al sfertului de finală cu Victoria Azarenka, ieri, la US Open, a ajutat-o să câștige și să se califice în premieră în semifinalele turneului de Mare Șlem de la New York.

„Am fost un pic obosită după al doilea set, iar pauza m-a ajutat. Mulțumesc lui Dumnezeu că a plouat'', a afirmat Simona imediat după meci, potrivit Reuters. „Am găsit astfel puterea de a câștiga, pentru doream foarte mult să joc pentru prima oară în semifinale aici'', a mai spus românca, conform Agerpres.

„A fost un meci greu. Sunt foarte fericită că am am putut câștiga. Nu știu de unde am avut puterea de a câștiga acest meci'', a declarat Halep, care pe 27 septembrie va împlini 24 de ani, fiind de departe cea mai tânără dintre semifinalistele din acest an de la US Open, restul având toate peste 30 de ani.

„Ea (Azarenka, n. red.) a jucat fantastic. În primul set am jucat cel mai bun tenis al meu și știam că pot câștiga meciul, dar știam și că ea este foarte puternică și nu renunță niciodată. După primul set am jucat un pic prea departe de linia de fund și acest lucru nu a fost bun, pentru că m-a dominat. Alergam bine, dar nu mai aveam putere să lovesc mingea din toate colțurile'', a subliniat Halep, adăugând: ''Întreruperea provocată de ploaie a fost perfectă pentru mine. A fost incredibil că am avut o nouă șansă. I-am spus antrenorului meu 'Trebuie să fac ce am făcut în primul set și să-l iau și pe acesta, pentru că e al meu'''.

Românca a terminat cu 40 de „winners'', față de doar 19 erori neforțate.

Halep a fost încurajată din tribune de numeroși fani, de echipa sa, dar și de fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci.

„E extraordinar să fiu susținută de o campioană. A fost o zi bună'', a mai spus Halep, după victoria cu 6-3, 4-6, 6-4 cu fostul lider mondial Victoria Azarenka, aflată acum pe locul 20 în lume după două sezoane în care s-a confruntat cu mai multe accidentări.

Azarenka, autoare a 38 de lovituri direct câștigătoare (winners), dar și a 42 de greșeli neforțate, a declarat: ''Am încercat să găsesc soluții, dar ea a jucat foarte bine''.

„Am fost un pic surprinsă de forța cu care a lovit, ca să fiu sinceră. Asta și cele câteva puncte gratuite pe care le-am oferit m-au costat meciul, dar trebuie să spun că a jucat foarte bine'', a adăugat belarusa.

În semifinale, Halep, a doua favorită, o va înfrunta pe italianca Flavia Pennetta (33 ani), cap de serie numărul 26, care a trecut a cincea favorită, Petra Kvitova (Cehia), cu 4-6, 6-4, 6-2.

„Înaintea turneului nu m-am gândit că voi ajunge așa departe, așa că e ceva special. Nu am jucat prea bine în ultima săptămână și nu mă simțeam prea bine. Am încercat să mă antrenez, să simt mingea, atmosfera, iar totul merge bine'', a declarat Pennetta, care a mai jucat o semifinală la US Open.

Pennetta o conduce pe Halep cu 3-1 la meciurile directe, dar Simona s-a impus în singura confruntare de anul acesta, la Miami.

„Pare că nu e la fel de puternică, așa cum e Vika (Victoria Azarenka, n. red.), dar este. Cred că e chiar mai puternică. Ca să câștigi o minge contra ei trebuie să închei punctul de șapte ori. E mereu acolo. Mingea se întoarce mereu la tine. Cred că va fi un maraton'', a spus Pennetta despre Halep.

Semifinalele vor avea loc în sesiunea de joi seara la Flushing Meadows, prima fiind cea dintre Serena Williams, liderul mondial și principala favorită, și italianca Roberta Vinci, de la ora locală 19,00 (vineri, 02,00, în România), urmată de partida dintre Halep și Pennetta.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii