Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:36 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-un raport de expertiză se arată că patronii de la Colectiv au primit alte materiale decât cele comandate

ro

02 Feb, 2016 23:42 700 Marime text
 
Un raport de expertiză tehnico-judiciar, obţinut în exclusivitate de Digi24, arată grave nereguli la amenajarea clubului Colectiv. Pe lângă faptul că au fost folosite materiale necorespunzătoare, firma care s-a ocupat de renovarea clubului a achiziţionat plăci de poliuretan, dar a facturat burete antifonic. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au consultat facturile pentru materialele folosite.
 
Raportul de expertiză a fost întocmit de un expert numit de Parchetul General, concluziile făcând referire la calitatea lucrărilor făcute în club în momentul renovării.
 
În document se arată că principala problemă a fost legată de izolaţia antifonică, fiind neconcordanţe între documentele fiscale, concluzia fiind că reprezentanţii firmei au cumpărat un tip de material, dar patronii de la Colectiv au primit facturi pentru altceva.
 
Potrivit raportului, lucrările efectuate nu au avut în vedere exigenţele actelor normative, astfel că executanţii lucrărilor au montat materiale necorespunzătoare, combustibile.
 
Totodată, au fost constatate şi nereguli privind modul în care erau amplasate aparatele de ventilaţie.
 
Acestea nu erau poziţionate bine, ceea ce a dus la înteţirea focului şi la acea flamă pe care au descris-o şi martorii incendiului, scrie digi24.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii