Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii vamali au reţinut mărfuri contrafăcute şi nedeclarate în valoare de aproape 77.300 euro

ro

02 Jun, 2016 11:52 872 Marime text
Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au reţinut, ieri, diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, precum şi mărfuri nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 77 300 euro, ca urmare a controlului de specialitate efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate cu sediul în Constanţa.
         
Mai exact, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Constanţa.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 69120 bucăţi aparate de ras şi 3200 seturi lame ras, precum şi amabaje carton,  susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a mărcilor Gillette şi Always,  cu  o valoare de piaţă  a bunurilor originale de aproximativ  67 000 euro,  precum  şi  aparate de ras si ambalaje, identificate în plus faţă de mărfurile declarate, în valoare de aproximativ  10 300 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, iar în cazul mărfurilor nedeclarate, reprezentanţii autorităţii vamale au sancţionat contravenţional  societatea importatoare cu amendă în valoare de 3 000 lei, iar mărfurile au fost confiscate.   
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii