Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:01 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto+video)

ro

24 Jan, 2018 10:39 2239 Marime text
Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna organizează astăzi manifestări prilejuite de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.
 
Manifestările dedicate celei de-a 159-a aniversări a Unirii Principatelor Române au început cu intonarea imnului de stat al României. Urmează oficierea slujbei religioase. Totodată, primarul ec. Mariana Gâju va susţine un discurs dedicat importanţei acestui eveniment istoric.

De asemenea, în cadrul evenimentului, autoritatea publică locală îi va premia pe cei doi veterani de război Ion Ceapă şi Gheorghe Crăciun, apoi cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii, simbol al prieteniei şi al unităţii tuturor cetăţenilor comunei Cumpăna.

„Cei 159 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele eroilor noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite“, transmit reprezentanţii Primăriei Cumpăna.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii