Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ Bogdan Olteanu scapă de arestul la domiciliu; decizia nu este definitivă

ro

20 Oct, 2016 12:45 1604 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, trimis în judecată pentru trafic de influență.
 
Decizia nu este însă definitivă.
 
Pe timpul controlului judiciar, Bogdan Olteanu trebuie să respecte mai multe obligații, printre care să se prezinte la Poliția orașului Snagov, conform programului de supraveghere; să nu părăsească teritoriul României; să nu se apropie de persoanele audiate în calitate de martori, printre care Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu-Tăriceanu, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Sorin Enache, Vladimir Pasti, Dan Motreanu, și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe orice cale.
 
Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu din 1 septembrie, după ce a stat două săptămâni în arest preventiv.
 
Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.
 
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării.
 
Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.
 
De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.
 
În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii