Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României a decis creșterea plății pentru gărzile medicilor

ro

06 Aug, 2016 18:03 2619 Marime text
Plata gărzilor suplimentare realizate de medici se va face pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanței de Urgență 20/2016.
 
„Guvernul României a decis că plata gărzilor suplimentare efectuate de medici se va face pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanţei de Urgenţă 20 / 2016, începând cu data de 1 octombrie anul acesta", creşterile urmând să fie reglementate printr-o ordonanţă de urgenţă, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Fondurile de circa 100 de milioane de lei necesare creșterii plății gărzilor pentru medici în 2016 vor proveni din administrarea mai eficientă a resurselor deja existente în sistemul sanitar.

„Creșterea veniturilor pentru gărzi va fi finanțată printr-un control mai strict al cheltuielilor și prin măsuri de reducere a risipei din sistem. Reglementarea se va face prin Ordonanță de Urgență conform discuțiilor avute în Guvern”, conform sursei citate.

Medicii care au obținut titlul de doctor în științe medicale din 2010 încoace vor primi sporul legal de 15% care, până la 1 august, nu mai fusese acordat. Timpii de lucru și de odihnă vor fi regândiți în termeni de flexibilizare, de grijă față de efortul depus de medici și de siguranță a pacienților.  

„Ministrul Sănătății este de părere că decizia de creștere a remunerației pentru gărzile din sistemul sanitar e unul din cei mai importanți pași ai ultimilor ani în beneficiul medicilor”, mai arată sursa citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii