Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul adoptă astăzi OUG privind salariile din sănătate

ro

16 May, 2018 14:42 2773 Marime text
Guvernul adoptă astăzi o Ordonanță de urgență menită să rezolve problemele apărute în salarizarea angajaţilor din sănătate și din educaţie, scrie Digi 24.

OUG ar urma să „creeze cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018” şi că va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării, a anunțat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

„Introducerea unor corecţii pentru acele categorii de personal ale căror drepturi salariale nete aferente lunii martie sunt mai mici decât cele plătite în luna februarie 2018: scoaterea sporului de gardă din calculul procentului de 30%, parte variabilă din totalul cheltuielilor salariilor de bază, pentru spitalele monospecialitate, serviciile judeţene de ambulanţă şi serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov, majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază. De asemenea, stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile de director îngrijiri, asistent-şef serviciu ambulanţă şi asistent medical şef în funcţie de salariul de bază aferent funcţiei de asistent-şef şi, respectiv, asistent medical principal cu studii superioare”, a spus Dăncilă.

„După intrarea în vigoare a reglementărilor ce fac obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă care va fi supusă aprobării în şedinţa de guvern de mâine, se creează cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Însă, pentru că acest lucru să se întâmple, managerii unităţilor sanitare trebuie să aplice în literă legii toate aceste prevederi. Va fi întocmită o procedura de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării”, a spus și ministrul Sorina Pintea, marţi, la un curs de perfecţionare în domeniul salarizării angajaților din sănătate.

Sursă: Digi 24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii