Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a decis tăierea sporurilor pentru medici. Se anunță proteste

ro

12 Jan, 2019 18:25 2660 Marime text
Decizia Guvernului de a îngheța sporurile pentru bugetari ar putea conduce la o nouă grevă. Mai ales că sindicaliști au mai amenințat și în trecut că vor face grevă dacă situația nu se va rezolva, relatează România TV.

După discuţia purtată cu sindicaliştii, ministrul Sorina Pintea dă asigurări că nu există pericolul unor scăderi ale salariilor din sănătate, precizând totodată că salariaţii cărora le sunt îngheţate sporurile vor obţine majorări prevăzute de legea salarizării.

“Din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, aplicarea prevederilor Ordonanţei 114 nu duce la scăderi de venituri, dimpotrivă aplicarea legii 153 merge înainte, sunt categorii de personal care nu au beneficiat de majorările salariale la nivelul medicilor şi asistenţilor medicali, la nivelul 2022 cărora le cresc salariile şi implicit veniturile cu prevederile legii salarizării. (...) Gărzile şi sporurile care se aplică la salariile de bază şi sporurile de condiţii rămân îngheţate la nivelul 2018, dar salariaţii cărora le rămân îngheţate sporurile beneficiază de majorările aferente legii salarizării”, a declarat Sorina Pintea, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate.


Sorina Pintea spune că toate discuţiile au fost legate de personalul auxiliar, respectiv- farmacişti, biologi, chimişti, precizând că asupra personalului medical, adică medicii şi asistentele medicale, acesată ordonanţă nu schimbă veniturile acestor categorii de personal.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că tariful orar pentru nivelul gărzilor se calculează la nivelul salariului de bază din ianuarie 2018, adică rămâne la acelaşi nivel care a fost înainte de majorare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii