Garda Financiară, la examenul de testare profesională Vezi unde ar putea fi reangajaţi cei care vor fi daţi afară
Garda Financiară, la examenul de testare profesională: Vezi unde ar putea fi reangajaţi cei care vor fi daţi
Marea majoritate a comisarilor Gărzii Financiare care au susţinut luni prima probă - scrisă - a examenului de testare profesională au fost declaraţi admişi, rata de promovare fiind de peste 90%,
Cei care au intrat în examen sunt 1.065 de angajaţi de la Garda Financiară care au primit preaviz şi au participat luni la prima probă, scrisă, a examenului de testare profesională. În urma testării profesionale, care va avea vineri şi o a doua probă - orală - se va decide cine pleacă şi cine rămâne.
Examenul a avut loc în zece centre din toată ţara.
"Dacă sunt mai mulţi angajaţi şi un singur post, va rămâne cel care obţine nota cea mai mare. Cei care nu obţin punctajul minim, pleacă. De exemplu, dacă 100 de angajaţi şi-au exprimat dorinţa de a lucra la o anumită direcţie care are doar 10 posturi, vor rămâne primii 10, în ordinea mediilor obţinute la testare", au explicat pentru gândul surse din Garda Financiară.
La examen, fiecare comisie din cele zece locaţii de testare profesională a extras separat o variantă de subiecte dintre aceleaşi trei variante primite, ne-au explicat oficiali din Garda Financiară.
Pentru promovarea examenului candidaţii trebuie să obţină minimum 70 de puncte în cazul funcţiilor publice de conducere şi de minimum 50 de puncte, în cazul funcţiilor de execuţie, din totalul de 100 de puncte, potrivit regulamentului concursului.
La unele dintre secţiile judeţene ale Gărzii Financiare nici unul dintre cei care au intrat în examen nu a picat, obţinând punctajul minim necesar. De exemplu, dintre cei 30 de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Financiare care au susţinut examenul nici unul nu a fost declarat respins, ceea ce înseamnă că rata de promovare, după prima probă a testării, este de 100%.
La secţiile judeţene ale Gărzii Financiare din Giurgiu, Ilfov, Iaşi, Caraş Severin şi Dolj au trecut proba scrisă toţi candidaţii, în timp ce la cele din Suceava, Maramureş, Botoşani şi Constanţa doar câte un singur comisar de la fiecare a fost respins după proba scrisă. În 24 de ore de la data afişării rezultatelor, cei care se consideră nedreptăţiţi pot depune contestaţii. Funcţionarii publici declaraţi admişi la proba scrisă vor participa la interviu, următoarea etapă a examenului, care va fi susţinut în data de 15 iulie.
La interviu candidaţilor li se vor testa "abilităţile de comunicare, capacitatea de analiză şi sinteză şi abilităţile impuse de funcţie".
Ce se întâmplă cu cei care pleacă
Reprezentanţii sindicatului Funcţionarilor Publici sunt sceptici în ce priveşte obiectivitatea examinării la care sunt supuşi candidaţii. "La proba orală se va vedea dacă este un examen obiectiv sau nu. La oral nu poţi aduce dovezi, dacă faci contestaţie", a declarat pentru gândul Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.
El a explicat că cei care vor pleca de la Gardă după testare vor intra în Corpul de rezervă al Funcţionarilor Publici şi vor avea la dispoziţie o listă cu posturile vacante din administraţia publică din ţară. "Vor putea să se angajeze la primării sau prefecturi, desigur, dacă sunt locuri disponibile", a spus Oprescu.
Testările se fac în contextul reorganizării ANAF.
Sursa: http://www.gandul-info/
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp