Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:55 30 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 30 aprilie 2025. Final calendaristic de lună aprilie

ro

30 Apr, 2025 09:50 113 Marime text


30 aprilie 2025

Final calendaristic de lună aprilie.
Suntem la mijlocul primăverii, în apropierea sărbătorii celtice numite Beltane. Care are loc în aceeași zi cu sărbătoarea muncitorească comunistă a micilor și berii. Suprapunerea sacrului și materialului se întâmplă de multe ori de-a lungul unui an calendaristic, pentru camuflarea schimbărilor energetice reale.

Camuflajul este un mecanism prezent în viața zilnică la foarte multe nivele.
Putem să descoperim un camuflaj voit, voluntar, ce diminuează și minimizează semnificația și simbolica anumitor circumstanțe.
Și alte tipuri de camuflaj, voluntare sau involuntare, funcție de nevoile de supraviețuire ale oamenilor sau nevoia de control a Stăpânilor lumii.

Da, camuflajul este un subiect foarte bun de explorat, așa că l-am notat pe lista subiectelor pentru Newsletter-ul săptămânal mediccuexperienta.substack.com

Numărul prezent explorează organul puțin cunoscut și înțeles numit pancreas, iar pe viitor pregătesc un număr despre insulină, un hormon foarte puțin cunoscut, în ciuda faptului că există medicamente cu acest nume extensiv folosite în tratamentul diabetului zaharat tip 1.


Medicina modernă folosește un procedeu de camuflaj interesant, numit simplificare și scoatere din context. Se leagă de câte o reacție bine cunoscută din corp, bine studiată și pentru care există un medicament cu acțiune bine dovedită. Și structurează un standard medical ce se învârte în jurul acestei simplificări.
Exemple:
- Hipotiroidia apare datorită lipsei iodului
- Diabetul apare datorită lipsei insulinei și consumului de zahăr
- Bronșita cronică apare datorită fumatului
- Răcelile apar datorită virușilor
Odată aceste cauzalități simple identificate, se caută soluții tehnice și se aplică automat, fără a se mai lua în seamă particularitățile individuale, complexitatea situației personale și preferințele bolnavului.

Astăzi este despre a observa ceea ce este, așa cum este. Senzațiile ce apar atunci când mintea derulează povești:

https://www.vassormi.ro/eveniment/viata-ca-o-senzatie/

Simplificările din medicină se regăsesc în mintea noastră, în fiecare moment.
Exemple:
- Sunt nervoasă că cineva m-a șicanat în traffic
- Sunt tristă că am fost criticată la serviciu
- Sunt agitată și neliniștită că n-am obținut rezultatul dorit la examen

Mintea simplifică situațiile complexe și declanșează senzații și reacții emoționale intense. De fapt, mintea camuflează complexitatea oricărei circumstanțe (starea corpului, a minții, lecția învățată, ce se întâmplă de fapt) și prezintă o variantă prescurtată, la fel cum o fac spectacolele sau filmele de televiziune.

Să avem o zi de miercuri cât mai prezentă, cu atenția pe corp, pe senzațiile sale, să ne observăm gândurile și să realizăm – de câte ori este posibil – unde camuflăm sau simplificăm situația reală.

Cu iubire, tuturor 



Sursă: Facebook/Sorina Soescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii