Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratii Negoita, donatii ilegale la partid, care trebuie confiscate de stat

ro

06 Apr, 2010 03:54 1866 Marime text
negoita.jpgRobert şi Ionuţ Negoiţă au fost campionii donaţiilor la PSD anul trecut. 520.000 de lei în total împreună. 280.000 este suma cu care au depăşit plafonul şi ar trebui confiscată de stat.

Fraţii Negoiţă nu s-au uitat la bani atunci când a fost vorba să ajute PSD anul trecut. Au donat cu toate cele patru mâini, chiar dacă asta a însemnat să depăşească plafonul legal. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Robert Negoiţă a cotizat la bugetul partidului cu 320.000 de lei, în iunie şi noiembrie – ultima dată chiar a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Conform legii 334 privind finanţarea partidelor politice, plafonul maxim pe care o persoană fizică îl poate dona pentru un partid este de 200 de salarii minime brute pe ţară – adică 120.000 lei, la un salariu minim brut pe 2009 de 600 de lei. Diferenţa, ar trebui conform legii, să fie confiscată şi să meargă la bugetul de stat. Adică 200.000 lei.

“Dacă atîta scrie acolo, atît am dat. Atîta am considerat eu. Avem nevoie de politică, iar poltica are nevoie de susţinere. Nu sunt un specialist în legea finanţării partidelor politice.  Nu cunosc legea, dacă partidul .... cei care au acceptat chestia asta, trebuia să mi se spună. Nu ştiu şi nu ştiu dacă aş putea să clarific eu această chestiune. Dacă e adevărat ceea ce spuneţi dumneavoastră, partidul trebuie să îi dea, nu trebuie să mai dau la partid. Eu char nu ştiu cît am donat anul trecut. Sunt undeva în provincie, nu am la îndemînă nicio evidenţă. E posibil să fi dat mai mult, e posibil să fi dat mai puţin. Nu regret şi de fiecare dată o fac cu foarte mare plăcere, nu am o obligaţie la partid, nici partidul la mine, nu am făcut afaceri cu statul spre deosebire de alţii”, a declarat Robert Negoiţă luni seară la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Ora de foc.

Nici fratele său, Ionuţ Negoiţă, nu stă mai grozav. Şi acesta a depăşit plafonul legal de donaţii. A dat 200.000 de lei. Diferenţa până la suma legală – 80.000 de lei – ar trebui să fie şi ea confiscată.

Sursa: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii