Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia lui Bercea ameninţă cu imagini despre Băsescu

ro

20 Sep, 2015 08:41 1856 Marime text
Familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, susţine că ar avea imagini în care apare înregistrat chiar Traian Băsescu. Avocatul Pavel Abraham afirmă că ar avea cunoştinţă de existenţa unor asemenea înregistrări, dar nu poate spune când filmuleţele ar putea fi date publicităţii.
 
Apărătorul familiei lui Sandu Anghel a dezvăluit la o emisiune televizată, că este vorba de imagini filmate de Băsică, fiul lui Bercea, la Neptun, unde au avut o întâlnire cu Traian Băsescu, în prezenţa fratelui fostului preşedinte.
 
De-a lungul procesului familiei Bercea, aflat pe rolul instanţelor constănţene, s-a tot vehiculat că vor fi făcute dezvăluiri incendiare despre implicarea lui Traian Băsescu în dosarul şpagilor date de Bercea pentru a cumpăra decizii favorabile ale magistraţilor.
 
Magistraţii îl audiază pe Bercea Mondial în procesul în care ginerele său este acuzat că l-a şantajat pe fratele lui Traian Băsescu. Marius Constantin susţine însă că nu a încercat decât să recupereze banii pe care Mircea Băsescu i-ar fi luat în schimbul eliberării lui Bercea Mondial.
 
La termenele de până acum, Bercea Mondial a declarat,în faţa magistraţilor, că o parte din banii pentru Mircea Băsescu au ajuns la fratele lui, adică la Traian Băsescu, tocmai pentru a primi o pedeapsă cu suspendare.
 
"În cursul anului 2011, au venit soţia şi fiul la mine în vizita şi mi au zis că a venit la ei Căpăţână, care le-a zis că Mircea Băsescu s-a oferit să mă ajute sa ies din puşcărie mai repede. Că naşul l-a a trimis pe Căpăţână să mă scape de puşcărie. A venit a doua zi în vizită Florin şi mi-a spus ca l-a chemat naşu la Agigea şi i-a cerut 600 mii euro să vorbescă cu fratele Traian şi să îmi dea cu suspendare sau să rămân la ce executasem deja", a declarat Bercea în faţa instanţei.
 
"Am fost eliberat de şase ori de Tribunalul Olt şi tot de atâtea ori am rămas în arest preventiv. Aceste măsuri s-au dat ca eu să mai dau 400.000 de euro. Am zis: Vindeţi tot, împrumutaţi, ce ştiţi, doar scoateţi-mă de aici. Nu au reuşit să facă rost de bani, apoi m-au condamnat la 7 ani şi jumătate, iar apoi mi-au dat 10 ani. În final i-am zis: Du-te, tată, şi cere banii înapoi", a mai spus el.
 
Bercea Mondial a mai spus că a trimis-o pe soţia sa "să ceară banii înapoi şi naşul (Mircea Băsescu-n.red.) le-a dat în jur de 300.000 de euro înapoi". El subliniază că, pentru diferenţa de bani, Mircea Băsescu i-a trimis la Traian, "pentru că lui îi dăduse să mă scape".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii