Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

evz.ro Felix Stroe – „NU SUNTEM ŢUCALARII LUI MAZĂRE. Apropiaţii lui trebuie să plece din partid”

ro

25 Oct, 2015 11:37 2814 Marime text
Noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, nu vrea să fie perceput ca “ţucalarul lui Mazăre” şi se leapădă, ferm, de tot ce a reprezentat partidul înainte de 29 iunie, când a fost ales în fruntea filialei. El cere membrilor de partid percepuţi ca apropiaţi de Radu Mazăre să se delimiteze de fostul şef, sau să plece din PSD.

Liderul filialei PSD Constanţa, Felix Stroe, vrea un partid “curat”, dând de înţeles că epoca Mazăre a apus. Spune “ferm, clar şi răspicat”, că PSD-ul de acum nu are nicio legătură cu PSD-ul lui Mazăre. “Nu suntem ţucălarii nimănui şi nu continuăm politica nimănui.Ne facem propria noastră politică. Personal, mă delimitez de orice a fost PSD înainte de 29 iunie 2015. Cei care au rămas în conducerea organizaţiei, să se delimiteze şi ei. Şi cine a fost prea aproape de Mazăre, dacă nu sunt în stare să se separe, treaba lor. Vor pleca singuri. Oricum vor dispărea mulţi”, a spus Felix Stroe, într-o conferinţă de presă.  

„Nici nu îi cunosc pe consilierii PSD, nişte yesmeni”

Organizaţia judeţeană a PSD Constanţa trebuie să definitiveze, pâna la sfârşitul anului, listele de candidaţi pentru consiliile locale, iar din ianuarie 2016, candidaţii pentru primăriile din judeţ şi pentru Consiliul Judeţean. Felix Stroe exclude desemnarea unor candidaţi apăruţi peste noapte. „Până acum când vedeai lista, habar nu aveai cine sunt ăia. Nici acum nu-i ştiu. Nişte yesmeni”, a explicat, el, pentru EVZ, după conferinţa de presă. Noua conducere are altă viziune. După alegerile locale,  relaţia cu consilierii opoziţiei trebuie armonizată, ”pentru binele comunităţii, nu trebuie pedepsiţi localnicii”. Iar „politica pomenilor electorale”, cu pachete alimetare, trebuie să dispară.

PSD Constanţa cere manageri noi la Portul şi Aeroportul Constanţa

Felix Stroe  crede că „milionariii” cu care se războia Radu Mazăre trebuie atraşi în partid. El ar fi transmis, deja, semnale către oamenii de afaceri care conduc Şantierul Naval Constanţa şi compania Grup Servicii Petroliere. Nemulţumit de conducerea Portului Constanţa, „o ruşine pentru oraş”, dar şi a Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Felix Stroe ar fi vorbit deja cu Liviu Dragnea, cerând schimbarea managerilor. „I-am zis că portul trebuie să fie un incubator de afaceri, şi să avem un aeroport dezvoltat, nu cu două curse aeriene şi mergem ca tâmpiţii la Bucureşti sau la Timişoara”.

Evacuaţi din sediul PSD -„Am primit o notificare din Cipru, ne-au tăiat lumina”

Şicanele ar fi început după alegerea noii conduceri a PSD Constanţa. „Am tăcut dar, cu două zile înainte de scrutinul din 11 octombrie, ne-am trezit în stradă pentru că ne-au tăiat curentul. Am primit de la o firmă din Cipru notificare că ne evacuează”, spune Felix Stroe, făcând aluzie la Sorin Strutinsky, „trezorierul” tandemului Mazăre-Constantinescu. PSD Constanţa ar fi strâns, de-a lungul anilor, „datorii de peste un milion de lei, toate, la firmele lor”. Organizaţia s-a mutat acum într-un sediu părăsit de parlamentarii PSD. Unde Felix Stroe l-a prezentat, ca nou vicepreşedinte, pe Gheorghe Donţu, „plecat de 12 ani în exil” când partidul „a fost ocupat” de echipa Mazăre.  

Sursa text + foto: www.evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii