Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală de peste 5 milioane lei Două persoane din Cuza Vodă, cercetate de către poliţiştii constănţeni

ro

19 Nov, 2014 12:13 1734 Marime text
Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - IGPR sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa au definitivat cercetările, astăzi, într-un dosar de evaziune fiscală, în care sunt cercetaţi A.C.–D., de 30  ani, din comuna Ion Corvin şi M.P., de 38 ani, din comuna Cuza Vodă.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, la data de 19martie 2012, A. C.–D. a înfiinţat în mod fictiv o societate comercială, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

În perioada 2012-2014, acesta a fost ajutat, cu intenţie, de M.P. pentru a desfăşura activităţi de comerţ cu materiale de construcţii şi prestări de servicii pe care a omis să le evidenţieze în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

În cauză s-a dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice de către inspectori antifraudă detaşaţi la parchet, în urma căreia a fost stabilit un prejudiciu în valoare totală de 5.015.527 lei, reprezentând impozit pe profit de plată şi TVA de plată.

Persoanele în cauză au fost trimise în judecată în baza rechizitorului emis de procuror.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii