Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angela Merkel Europa este într-o situaţie ce nu este demnă de Europa, trebuie pur şi simplu s-o spunem

ro

25 Aug, 2015 23:44 1294 Marime text
Cancelarul german Angela Merkel a declarat, astăzi, în timpul unui „dialog cu cetăţenii", că Europa se află „într-o situaţie nedemnă" de ea în ceea ce priveşte criza imigraţiei, transmite AFP, citat de HotNews.ro.
 
„Europa este într-o situaţie ce nu este demnă de Europa, trebuie pur şi simplu s-o spunem", a declarat liderul german în cursul unei întâlniri retransmise pe internet cu cetăţeni din Duisburg-Marxloh, un cartier din Duisburg, unde trăieşte o importantă comunitate de imigranţi.
 
Cu privire la afluxul de solicitanţi de azil, „trebuie să-i trimitem înapoi în ţările lor pe cei care - conform unei probabilităţi ridicate - nu au nicio şansă să obţină azil", a reafirmat Merkel.
 
„Cei care au drept la azil, de exemplu sirienii, trebuie să fie repartizaţi în mod echitabil în Europa", a continuat Merkel, precizând că: „O ţară că Germania, mai puternică economic decât alte ţări, trebuie să preia o parte mai mare, însă trei sau patru ţări din 28 nu-şi pot asuma doar ele această sarcină: nu asta este Uniunea Europeană pe care ne-o dorim", a adăugat cancelarul german.
 
Germania se aşteaptă să primească 800.000 de solicitări de azil în 2015, de patru ori mai mult decât anul trecut, o situaţie în faţă căreia ţara întâmpină dificultăţi. 

Sursa foto: pannonrtv.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii