Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai puternică femeie din Europa împlineşte azi 65 de ani

ro

17 Jul, 2019 09:01 1805 Marime text
Cancelarul Cancelarul german Angela Merkel împlineşte miercuri 65 de ani, dar programul său va fi cel obişnuit, respectiv va conduce reuniunea săptămânală a cabinetului, relatează agenţia DPA, preluată de agerpres.

"Aceasta nu înseamnă că devii mai tânăr. Dar poate mai experimentat", a declarat Merkel săptămâna trecută, când a fost întrebată despre ziua ei de naştere.

Merkel este cancelar din noiembrie 2005.

Ea se bucură de un grad ridicat de aprobare pentru activitatea sa în calitate de cancelar, în timp ce formaţiunea ei conservatoare, Uniunea Creştin Democrată (CDU), este în cădere în sondajele de opinie, care indică de asemenea că popularitatea Verzilor atinge un record.

Trei recente crize de tremurat la evenimente publice i-au făcut pe comentatori să speculeze despre starea sănătăţii sale.
Marţi, cancelarul a stat jos în timp ce saluta un demnitar străin, pentru a doua oară pe fondul acestor crize.

Merkel şi premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, nu s-au ridicat în timp ce erau intonate imnurile naţionale la Cancelaria Federală din Berlin. Apoi s-au ridicat şi au ieşit în spatele gărzii de onoare a armatei germane.

Pe fondul acestor crize de tremurat la evenimentele publice din ultima lună, Merkel a stat jos pentru prima oară săptămâna trecută în cadrul unei recepţii cu onoruri militare pentru prim-ministrul danez Mette Frederiksen.

Aceste crize au fost observate pentru prima dată la mijlocul lunii iunie la o recepţie pentru noul preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Merkel a spus atunci că era deshidratată într-o zi foarte călduroasă.

Medicii au fost reticenţi să speculeze asupra sănătăţii lui Merkel, considerată o problemă privată în Germania, chiar şi pentru liderii ţării.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii