Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, pe Facebook după ce Dan Şova a scăpat de arestare

ro

25 Mar, 2015 16:09 1912 Marime text
Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, după ce cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova nu a trecut de Senat.

Fostul ministru, aflat în arest, acuză faptul că Parlamentul aplică „dubla măsura": dacă în cazul său s-a dat undă verde pentru arestare, la Cameră, cu votul majorităţii celor prezenţi, în cazul lui Şova s-a aplicat votul a jumătate plus unu din numărul toral al senatorilor. 

Solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut de Senat, înregistrându-se 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă", 5 abţineri, pentru aprobare. Potrivit anunţului oficial, ar fi fost nevoie de 85 de voturi favorabile pentru ca cererea să fie aprobată.

Elena Udrea a reacţionat rapid pe Facebook după decizia Senatului.

"Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri

Şocant! Senatul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat preventiv pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumătate plus unu din numărul senatorilor pentru încuviinţarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 câţi era nevoie pentru o majoritate calificată.

Reamintim faptul că Elena Udrea este în arest în dosarul «Gala Bute» deşi Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru ca în cazul lui Dan Şova: au fost doar 170 de voturi în favoarea arestării din necesarul de 199 pentru o majoritate calificată invocată acum. Avocaţii au invocat atunci această situaţie, dar s-a trecut foarte uşor pentru că era vorba de „duşmanul poporului".

Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării.

În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică. PS. Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul.‪#‎Kafka‬", este mesjaul Elenei Udrea, postat prin intermediul echipei de comunicare.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii