Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:34 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce bomba dezinfectanţilor a bubuit, Sănătatea va deveni, în sfârşit, prioritatea numărul 1 a Guvernului Cioloş! (video)

ro

05 May, 2016 20:11 1235 Marime text
În această după-amiază, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat că de acum încolo "Sănătatea va deveni prioritatea numărul 1 a Guvernului Cioloş". Practic, el a susţinut o conferinţă de presă în plin scandal al diluanţilor. Suciu a anunţat, aşa cum puteţi urmări în filmarea conferinţei, primele măsuri care vor fi luate în următoarea perioadă.
 

“În ultima perioadă au apărut în spațiul public o serie de informații și suspiciuni legate de situația din sectorul de Sănătate. Au apărut suspiciuni legate de stadiul infecțiilor nosocomiale, de utilizare neadecvată a secțiilor din spitale sau de eficiența utilizării dezinfectanților intraspitalicești. Pentru a clarifica, menține și recâștiga încrederea în sectorul sanitar, premierul Dacian Cioloș va considera din acest moment sectorul de Sănătate prioritatea numărul unu pentru următoarele luni a actului de guvernare”, a spus Suciu.

 

„Pe termen scurt, premierul a decis să trimită Corpul de Control, care va demara un control la nivelul Comisiei de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății, comisia care stabilește caietele de sarcini și criteriile de utilizare a dezinfectanților. Vrem să știm dacă criteriile au fost respectate și dacă s-au respectat standardele pentru procedurile acreditate de dezinfecţie”, a afirmat el.

 
Dan Suciu a precizat că va fi analizată și rigoarea cu care s-au făcut inspecțiile de sanitație din ultimele zile. Dacă vor fi descoperite nereguli, „rezultatele acestor contracte vor fi transmise Parchetului, care s-a sesizat deja în legătură cu o serie de probleme din sistem, pentru a fi utilizate în anchetă”. El a adăugat că Guvernul pregătește o hotărâre prin care să se aloce fonduri pentru acreditarea de urgență a institutului ICECHIM.
 

„E inacceptabil să nu existe laborator acreditat din 2007 și să nu putem avea o rigoare certificată în ceea ce privește analizele spitalicești. Vom continua să folosim expertiza acestui laborator și să trimitem pentru analize eșantioane de teste și pentru concentrația produselor de dezinfecţie”, a spus Suciu.

 
Purtătzorul de cuvânt a mai precizat că premierul i-a cerut ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, să implementeze „accelerat” programul de măsuri împotriva infecțiilor din spitale, anunțat săptămâna trecută.


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii