Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de 30.000 de euro Spitalul Municipal Mangalia, obligat să refacă actele de la achiziția dezinfectanților pentru terminal

ro

16 Feb, 2021 00:00 1552 Marime text
  • Hotărârea a fost luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care a admis contestația în legătură cu această atribuire formulată de compania Al Carina, din Ploiești.
  • Valoarea estimată a achiziției este de 147.600 de lei, suma echivalând cu 30.280,0287 de euro.
  • În ultimele luni, firma Al Carina a contestat mai multe licitații organizate de unitățile medicale din județul Constanța, printre acestea aflându-se Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Militar Constanța, dar și Sanatoriul Balnear din Mangalia.


Spitalul Municipal Mangalia va trebui să remedieze documentaţia de atribuire pentru achiziția unui lot de „dezinfectant de nivel înalt pentru dezinfecția terminal, aplicat prin nebulizare“.

Hotărârea a fost luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care a admis contestația în legătură cu această atribuire formulată de compania Al Carina, din Ploiești.

Valoarea estimată a achiziției este de 147.600 de lei, suma echivalând cu 30.280,0287 de euro, la un curs de 4,8745 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 15 februarie 2021.

În ultimele luni, firma Al Carina a contestat mai multe licitații organizate de unitățile medicale din județul Constanța, printre acestea aflându-se Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Militar Constanța, dar și Sanatoriul Balnear din Mangalia.
 

Ce a solicitat firma contestatoare

Pentru a reveni la procedura de achiziție inițiată de Spitalul Municipal Mangalia și contestată de Al Carina, se arată în decizia CNSC că, la data de 5 ianuarie 2021 contestația a fost înregistrată la Consiliu.

Aceasta era formulată de societatea Al Carina, reprezentată de administratorul Dan Cruceanu și consilierul juridic Diana Sandu.

Conform sursei citate, firma „a contestat documentația de atribuire întocmită în cadrul procedurii de atribuire «simplificată», într-o singură etapă, online, fără etapă finală de licitație electronică, a contractului de achiziție publică de furnizare având ca obiect «Achiziția de dezinfectanți» (lot 5 – «Achiziție dezinfectant de nivel înalt pentru dezinfecția terminală, aplicat prin nebulizare»), cod CPV 33631600-8 (Rev. 2), inițiată de Spitalul Municipal Mangalia“.

Firma a solicitat suspendarea procedurii de atribuire aferentă lotului contestat până la soluționarea contestației și „adoptarea de remedieri privind documentația de atribuire aferentă specificațiilor tehnice pentru lotul 5“, potrivit CNSC.

Prin Decizia nr. 307/C5/25, CNSC a admis contestația formulată de compania Al Carina și a obligat Spitalul Municipal Mangalia ca, „în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, să remedieze documentaţia de atribuire corespunzător criticilor admise, cu respectarea celor evocate în motivare, să aducă modificările astfel efectuate la cunoştinţa operatorilor economici interesaţi de participarea la această procedură, să stabilească o nouă dată limită pentru primirea ofertelor“.

Decizia CNSC poate fi atacată de părți în termen de 10 zile de la comunicare.

Așa cum am precizat anterior, contestația Al Carina face referire la contractul privind „Achiziție Dezinfectant de nivel înalt pentru dezinfecția terminal, aplicat prin nebulizare“, a cărei valoare a fost estimată la 147.600 de lei fără TVA.
 

Oficial, de la Registrul Comerțului

În ce privește compania Al Carina, potrivit Registrului Comerțului, consultat la 15 februarie 2021, aceasta a fost înființată în 1993 și are sediul social în Ploiești, pe strada Piramidei, nr. 8.

Capitalul social subscris este de 220.100 de lei, integral vărsat, iar acționari cu părți egale și administratori sunt Dan Cruceanu și Alina Oana Cruceanu.

Domeniul de activitate principal al firmei este reprezentat de „comerț cu ridicata al produselor farmaceutice“.

În anul 2017, cu 13 salariați, societatea a avut un profit net de 1.663.377 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 10.751.573 de lei.

În 2018, numărul salariaților a fost 15, profitul net a fost 1.634.964 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 10.833.960 de lei.

În 2019, numărul salariaților a fost 16, profitul net a fost 544.962 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 8.193.392 de lei.


Citește și:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf.Apostol Andrei Constanța scapă basma curată la CNSC

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii