Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști au refuzat să se lase mituiți. Ce sumă le-a oferit un tânăr pentru a scăpa de un dosar penal (document)

ro

23 May, 2018 11:04 1539 Marime text
În data de 22 mai a.c., ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 29 ani, din județul Dolj, după ce a oferit suma de 175 euro agenților de poliţie, pentru a nu i se confisca marfa pe care o transporta fără documente de provenienţă şi pentru a nu fi sancţionat contravenţional.

Potrivit unui comunicat al DGA, în fapt, un echipaj de poliţie format din doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic o autoutilitară condusă de un tânăr, care nu avea asupra sa documentele de provenienţă pentru o cantitate însemnată de cupru, pe care o transporta cu scopul de a o vinde în municipiul Craiova.
           
În timpul întocmirii actelor de constatare, acesta a promis agenților de poliție constatatori care au preluat cercetările în vederea stabilirii provenienţei cuprului, diverse sume de bani de până la 500 de euro sau o treime din contravaloarea mărfii, aceasta fiind estimată la circa 8.000 lei, pentru a nu fi dispuse măsurile legale.
           
Agentii de poliţie au refuzat categoric oferta şi au întocmit actele de constatare a contravenției, iar ulterior, au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Dolj.

Cel în cauză a fost prins în flagrant, imediat după ce a oferit suma de 175 euro unuia dintre agenții de poliție, fiind condus ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

”Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului, urmând ca astăzi, 23 mai, să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile” - au precizat ofițerii DGA.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii