Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști au refuzat să primească mită

ro

07 Apr, 2016 13:26 1769 Marime text
 
Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au organizat şi realizat, ieri, prinderea în flagrant a unui bărbat care a oferit suma de 600 lei unui echipaj format din doi lucrători de poliţie din cadrul Biroul Poliţiei Rutiere - Poliţia Municipiului Craiova, cu scopul de a nu întocmi acte de cercetare penală cu ocazia depistării acestuia în trafic în timp ce conducea un autoturism care avea expirată autorizaţia provizorie de circulaţie.
 
În fapt, ieri după-amiază, IPJ Dolj a sesizat S.J.A. Dolj cu privire la faptul că unui echipaj format din doi lucrători de poliţie – un ofiţer şi un agent - i s-a oferit, în mod repetat, suma de 600 lei de către bărbatul respectiv, în scopul de a nu-i întocmi dosar penal şi a nu lua măsurile legale care se impuneau.
 
Poliţistii au refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată insista, s-a dispus organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant, alcătuindu-se o echipă formată din procuror şi ofiţeri DGA.
 
Bărbatul care a oferit mita a fost prins imediat după ce a oferit suma respectivă de bani pentru ca poliţiştii să nu-i întocmească dosar penal şi să nu-i reţină permisul de conducere. 
 
Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, în urma probelor administrate procurorul de caz dispunând reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii